SAĞLIKLI YAŞAM (TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE)

Sağlık ve Yaşam

Değerli Veliler;

Sağlıklı yaşam, fiziksel ve ruhsal sağlığı doğru beslenme ile destekler. Genel olarak vücut sağlığınızı korumak ve kendinizi daha motive hissetmek için doğru beslenmek temel şarttır. Günlük hayatta işler yapabilmek, faaliyetlerde bulunmak ve kendinizi daha iyi hissetmek için enerjiye ihtiyaç vardır.
            Bu sebeple enerji veren yiyecekler tüketmek gerekir. Sağlıklı yaşam denince, "Sağlıklı yaşam nedir?", "Nasıl uygulamalar yaparak sağlıklı yaşanılır?", "Sağlıklı bir hayatın temel ilkeleri nelerdir?" gibi sorular akla gelir. Dünya Sağlık Örgütü'nce sağlığın tanımı bir hastalık ya da sakatlık durumu ile sınırlı tutulmamıştır.
            Hem zihinsel hem de fiziksel olarak mutlu ve huzurlu bir bedene sahip olmak ile ilişki kurulmuştur. Yani vücuda zarar veren alışkanlıklardan uzak durmak (alkol, tütün vs.)dengeli beslenmek, sosyal ilişkilerde iyi ve seviyeli bir standart sağlamak ve vücudu dinlendirmek sağlıklı yaşam tarzı oluşturmak için yol gösterici bazı faaliyetlerdir.

Aşağıda gördüğünüz Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı ve Yeşilay’ın da değindiği yaşam piramidinde de gördüğünüz üzere sağlık;

1.    Dengeli ve yeterli beslenme

2.    Hijyen

3.    Kaliteli uyku

4.    Fiziksel aktivite

5.    Ruh ve beden sağlığına bağlı bir süreçtir.

 

·         Kendimizi sevelim, sağlığımızı koruyalım.


10-10-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi